۵ مرداد ۱۳۸۸
فلو دياگرام توليد شير تازه از شير خام:
۴ مرداد ۱۳۸۸
شیرهای صنعتی (VALVES):
1- باز و بسته کردن جریان
2- کنترل جریان و تنظیم مقدار سیال عبوری
3- جلوگیری از بازگشت جریان
4- کنترل و تنظیم فشار جهت جلوگیری از آسیب رسیدن به دستگاه ها و تجهیزات
Valveها از لحاظ شکل و نحوه محدود کردن جریان در انواع مختلف ساخته می شوند تا چهار وظیفه عمده فوق را انجام دهند ، از جمله Gate , Globe , Butterfly , Ball , Plug Diaphragm , Check .
1- قسمتی که وظیفه باز و بسته کردن مسیر را بر عهده دارد و معمولا بصورت دیسک یا توپی يا... است.
2- بدنه یا BODY شیر که کلیه قسمت های داخلی را در خود جای میدهد.
3- ساقه یاSTEM که وظیفه ایجاد ارتباط بین کاربر و قسمت داخلی را بر عهده دارد .
4- نشیمنگاه یاSEAT که قسمت متحرک بر روی آن قرار میگرد و هنگامی که ولو بسته است وظیفه آب بندی ولو در مقابل جریان را نیز بر عهده دارد. این قسمت به بدنه شیر متصل می گردد.
5- قسمت آب بندی(Packing) که مانع نشت سیال از قسمت فوقانی می گردد.
6- Stuffing Box قسمتی ما بین Stem و Bonnet که Packing در آن قرار می گیرد.
7- در برخی موارد برای باز و بسته کردن ولو از یک محرک بیرونی مانند یک موتور الکتریکی استفاده می شود که به آن Actuator می گویند.
1- ولوهای برنزی معمولا به سایزهای کوچک و برای سرویس های آب تا دمای ۲۳۰ درجه سلسیوس محدود می شود.البته ممکن است آلیاژهای مختلف برای دما و فشارهای بالا نیز بکار رود .
2- از چدن معمولا برای آب و بخار تا دمای ۲۳۰ درجه سلسیوس استفاده می شود و به اندازه های کوچک محدود می شود ، چدن با مقاومت تنشی بالا می تواند برای سایزهای بالا مورد استفاده قرار گیرد.
3- از مشخصات فولاد چکش خوار می توان به تحمل فشار بالا و مقاومت در برابر تنش و شُک می توان اشاره نمود . بنابراین در چنین شرایطی از این نوع فولاد استفاده می گردد.
4- چدن داکتیل دارای استحکام کششی بالا ، شکل پذیری خوب و مقاومت بهتر در برابر خوردگی است.
5- فولادهای آلیاژی دارای تنوع گسترده تری هستند و برای دما و فشار های بالا و شرایطی سخت تری نسبت به آهن ، چدن و برنز در بدنه ولوها مورد استفاده قرار می گیرند.
6- استنل استیل اغلب برای آب شرب و سیالاتی که خوردگی ایجاد می کنند مورد استفاده قرار می گیرد.
7- ترموپلاستیک ها به سرعت جای خود را در سیستم های یوتیلیتی ( سرویس های بخار ، آب ، هوای ابرار دقیق و ... ) پیدا نموده و در جاهائی که سیالات خورنده اجازه استفاده از متریال های متعارف را نمی دادند ویا هزینه استفاده از آن ها بالا بود ، ترموپلاستیک ها مورد استفاده قرار گرفت .بطور کلی ولو های پلاستیک تا دمای 120 درجه سانتیگراد و فشار 1035 کیلو پاسکال می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
محرکِ شير (Valve actuator) :
باز و بسته کردن ولوها اکثراً دستی انجام می گیرد. در هنگامی که نیروی زیادی برای باز و بسته کردن ولو مورد نیاز باشد – مانند شیر های سایز ”6 به بالا، کلاس 900 , 1500 پوند- از سیستم چرخ دنده و گیربکس استفاده می شود .
عمل باز و بسته شدن در این شیرها توسط حرکت عمود بر جریانِ یک صفحة کشوئی که بین دو نشیمنگاه محصور شده صورت می گیرد. در این نوع شیر افت فشار در حالت باز نسبت به بقیه شیرها کمتر است ، بنابراین در جاهائی که در حالت عادی بطور کامل باز یا کاملاً مسدود است مورد استفاده قرار می گیرد و برای کنترل جریان مورد استفاده قرار نمی گیرد. البته در سایزهای بالا از برخی از این نوع شیرها برای کنترل جریان استفاده کرد. کاربرد این نوع ولو معمولاً در سیستم های یوتیلیتی – آب ، هوا، بخار و ...- است . شکل زیر یک نمونهGate Valve ساده را نمایش می دهد .
تاريخچه PLC:
تقريباً از سال 1950، استفاده از الكترونيك در صنعت متداول شد . پس از گسترش المان هاي الكترونيكي خاص ، كه برخي كاربردهاي جديد را امكان پذير ساخت، شاخه اي از الكترونيك به نام الكترونيك صنعتي بوجود آمد .
براي دسترسي به بهبود كمي و كيفي توليدات صنايع و افزايش نرخ بهره وري آنها و براي شركت در عرصه رقابت بين المللي، اتوماسيون صنايع مهمترين عامل است.
سيستم هاي كننرل از نظر نحوه كنترل به دو دسته تقسيم مي شوند:
الف) سيستم كنترل سخت افزاري يا HARD-Wired
ب) سيستم كنترل قابل برنامه ريزي Programmable
سيستم كنترل HARD-Wired:
اين سيستم كنترل، داراي مدار فرمان و مدار قدرت مي باشد و ارتباط اجزاي مدار فرمان و مدار قدرت به صورت سخت افزاري توسط سيم به وجود مي آيد؛ در اين روش اگر بخواهيم سيستم كنترل را تغيير دهيم نياز است تا سيم كشي را عوض كنيم.
سيستم كنترل قابل برنامه ريزي Programmable:
در اين روش كل ساختار سيستم و سيم كشي ها مستقل از برنامه مورد نظر مي باشد و سيستم قابل برنامه ريزي مي باشد و ارتباط بين اجزاي كنترلي نظير كليد هاي حس كننده، سنسورها و بوبين ها به صورت نرم افزاري توسط برنامه كنترلي به وجود مي آيد.
در پرتوي كشف نيمه هادي (ترانزيستور ، تريستور و...) و عناصري كه بطور كامل به نيازمنديهاي صنعتي پاسخ مي داد، الكترونيك صنعتي به پيشرفت هاي تصور ناپذيري نائل آمده است .
تقريباً از سال 1960 استفاده از نيمه هادي ها در زمينه الكترونيك صنعتي متداول گرديد و امكان ساخت دستگاههاي پيچيده تري ، جهت اتوماسيون عمليات صنعتي فراهم شد .
از سال 1970 به بعد به دليل ساخت مينياتوري عناصر الكترونيكي ، به صورت مدارهاي مجتمع (IC) موجب شد ، ضمن افزايش كارائي حجم و قيمت دستگاه ها كاهش يابد .
-صنايع اتومبيل سازي – شامل: عمليات سوراخ كاري اتوماتيك ، اتصال قطعات و همچنين تست قطعات و تجهيزات اتومبيل ، سيستم هاي رنگ پاش ، شكل دادن بدنه به وسيله پرس هاي اتوماتيك و...
-صنايع پلاستيك سازي – شامل: ماشين هاي ذوب و قالب گيري تزريقي ، دمش هوا و سيستم هاي توليد و آناليز پلاستيك و..
- صنايع سنگين – شامل : كوره هاي صنعتي ، سيستم هاي كنترل دماي اتوماتيك، وسايل و تجهيزاتي كه در ذوب فلزات استفاده مي شوند و..
-صنايع شيميايي – شامل : سيستم هاي مخلوط كننده ، دستگاههاي تركيب كننده مواد با نسبتهاي متفاوت و...
- صنايع غذايي – شامل : سيستم هاي سانتريفوژ ، سيستم هاي عصاره گيري و بسته بندي و..
- صنايع ماشيني – شامل : صنايع بسته بندي ، صنايع چوب ، سيستم هاي سوراخ كاري ، سيستم هاي اعلام خطر و هشدار دهنده ، سيستم هاي استفاده شده در جوش فلزات و...
- خدمات ساختماني – شامل : تكنولوژي بالابري (آسانسور )، كنترل هوا و تهويه مطبوع ، سيستم هاي روشنايي خودكارو..
-سيستم هاي حمل و نقل – شامل : جرثقيل ها ، سيستم هاي نوار نقاله ، تجهيزات حمل و نقل و...
- صنايع تبديل انرژي (برق، گاز و آب) شامل : ايستگاههاي تقويت فشار گاز ، ايستگاههاي توليد نيرو، كنترل پمپ هاي آب ، سيستم هاي تصفيه آب و هواي صنعتي ، سيستم هاي تصفيه و بازيافت گاز و ...
کاربرد انواع لوله ها در صنعت تاسیسات :
۳ مرداد ۱۳۸۸
شیر سوزنی یا needle Valve :
ساختمان این شیر طوری است که جریان به یک حفره کوچک هدایت می شود و پس از چرخش °90 به نوک یک مخروط هدایت می شود و همانگونه که از شکل پیداست جریان از بین این حفره و یک قطعه سوزنی شکل به خروجی راه می یابد . این شیر برای کنترل دقیق مایعات و گازها مورد استفاده قرار می گیرد .(بطور مثال هنگامی که نیاز به ترکیب یک سیال با سیال دیگر هنگامی که نسبت ترکیب دو سیال مهم است ، مورد استفاده قرار می گیرد) رزوه های ریز روی دسته باعث می شود که حرکت سوزن شیر بازای چرخش دسته کم باشد و در نتیجه دقت عمل شیر در کنترل جریان زیاد می شود ؛ البته سطح مقطع زیاد نشیمنگاه نیز به این مسئله کمک می کند . این شیرها آسیب پذیری زیادی در برابر جریان ناگهانی و ازدیاد فشار دارند ، بنابراین تلاطم جریان را باید قبل از رسیدن به این شیر کنترل نمود. بکاربردن این نوع شیر در مواقعی که لزجت سیال بالا بوده یا سیال چسبنده است توصیه نمی شود .
تهیه و تولید ماست
۱۷ تیر ۱۳۸۸
گلوتن فعال گندم
قابليت آبگيری گلوتن :
گلوتن قادر است حدود يك و نيم تا دو برابر وزن خود آب جذب نماید .برای اینکه گلوتن بتواند آب را در ابتدای مراحل تهيه خمير جذب نماید، تا حدودی نياز به فرصت و زمان دارد ، علت این امر را می توان در دو مطلب زیر جستجو نمود .
١- در حدود یک دقيقه فرصت لازم است تا آب خمير بتواند تمام مولکولهای گلوتن را مرطوب سازد । به طوریکه می دانيم اجزای تشکيل دهنده گلوتن بوسيله اجزای تشکيل دهنده آرد را احاطه می گردند । ابتدا در اثر فرآیند زدن خمير ، آب موجود در خمير ، اجزای تشکيل دهنده آرد را به آرامی مرطوب ساخته و در اثر این امر اجزای متشکله خيس خورده و به نحوی گلوتن را تحت تأثير قرار می دهند .در چنين حالتی آب می تواند روی قسمت خارجی گليادین و گلوتنين به عنوان آب سطحی چسبيده و با آن پيوند برقرار نماید .
٢- بدین طریق مولکولهای گلوتن به آرامی متورم می شوند । قسمتی از آب به درون مارپيچ آمينواسيدها ( اسپيرال پپتيدها ) نفوذ كرده و در آنجا ذخيره می شود . بدین ترتيب می توان علت خشک شدن و نياز به آبگيری بيشتر خمير را در طی فرآیند زدن ، توجيه نمود .
با توجه به مطالب فوق و بررسی های به عمل آمده می توان نتيجه گرفت، قابليت آبگيری گلوتن و همچنين خواص تکنولوژیکی آن بسيار جالب است ।
با به کارگيری مواد احياکننده ، مقاومت خمير در مقابل کشش گلوتن کاهش می یابد که البته با مصرف مواد اکسيد کننده ، گلوتن تقویت یافته و کشش آن افزايش پيدا می کند । در این رابطه گلو تن موجود در آرد گندم که یک پلی پپتيد است ( از سيستئين) عمل کرده ، موجب نرم شدن خمير می گردد و می تواند به دی سولفيد اکسيد شود । بنابراین با توجه به این مطلب می توان به این نتيجه رسيد که افزودن مقدار معينی اسيد اسکوربيک در چنين مواردی می تواند مقدار گلوتن را در آرد تحت تأثير قرار دهد।
موارد مصرف :
از گلوتن بصورت فعال در صنايع غذايی مختلف استفاده می شود در صنايع گوشت از جمله توليد سوسيس ، کالباس و همبرگر ، در صنايع فرآورده های آرد مانند نانهای رژيمی ، کيک ، شيرينی ،غذای کودک و ماکارونی، بهبود دهنده و حجم دهنده نانها .
در تهيه آمينو اسيدها و آدامس به عنوان مواد فعال عمل کرده و در مواد پاک کننده بکار می رود । در صنايع چسب و کارتن سازی در مواد دارويی ، باند و يا پارچه های تنظيف به کار می رود । در نوشابه و شربت ها به صورت ماده خام با تغييراتی مورد استفاده قرار می گيرد .
گلوتن فعال امروزه به تنهايی يا همراه با پروتئين سويا تا حدودی جای کازئينات را پر می کند و در فرآورده های مختلفی مانند فرآورده های مشابه نيز مصرف می گردد و همچنين گلوتن در خمير پيتزا جهت ايجاد حجم مناسب و تخلخل بيشتر بافت بکار می رود । فرآورده های گوشتی ، اسپاگيتی ، ماکارونی ، نانهای حجيم و بهبود دهنده ها ।